DOGOVORENO NA KOSOVU: Pobratimljenje opštine Zubin Potok sa Svrljigom

Narodni poslanik Milija Miletić, predsednica SO Svrljig Tatjana Lazarević, zamenik predsednika SO Knjaževac i predsednik UG ‚‚Zajedno do svetlosti” danas su stigli na Kosovo kako bi razgovarali sa predstavnicima opština Kosovska Mitrovica, Zubin Potok i Zvečan.

Naime, po rečima Milije Miletić opštine Svrljig i Zubin Potok će se pobratimiti, jer imaju zajedničke interese po pitanju razvoja turizma, poljoprivrede i ženskog preduzetništva.

Našu ideju da se pobratimimo sa opštinom Zubin Potok prihvatili su odmah predsednik opštine Srđan Vulović i predsendik SO Zubin Potok Nemanja Jakšić. Imamo zajednički cilj, a to je promocija i razvoj turizma, poljoprirvrede i ženskog preduzetništva, gde će predsednica svrljiškog parlamenta Tatjana Lazarević biti maksimalno uključena, rekao je u telefonskom razgovoru za portal ‚‚Svrljiške novine” narodni poslanik Milija Miletić koji se nalazi na Kosovu i Metohiji.

Narodni poslanik Milija Miletić je ujedno predsednik Pododobra za praćenje stanja u poljoprivredi u nerazvijenim i brdsko-planinskim područjima, gde spada i opština Zubin Potok, ali i ostale opštine u ovom delu Kosova i Metohije.

Svrljiška i knjaževačka delegacija posetila je Institut za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici i tamo se sastala sa direktorom Milovanom Krivokapiećm. Oni su razgovarali o pomoći Srbima koji žive na Kosovu, bilo je reči o međusobnoj saradnji i pomoći Svrljiga i Knjaževca našim ljudima na ovim prostorima.

Izvor: Svrljiške novine

Podeli sa prijateljima:

Facebook
Google+
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ostavi svoj komentar: